Skladování: 0 - 4°C vyžaduje nízkou skladovací teplotu jako kořenová zelenina

Dostupnost: po celý rok s výjimkou některých druhů

Sezóna: léto, podzim, jaro


...

Cibule žlutá

Výrazná mírně pikantní štiplavá chuť a má všestranné využití

...

Cibule červená:

Nájemnou chuť a velmi často se používá syrová do salátů do salsy marinovaných pokrmů a je vhodné do pokrmů kdy estetický vynikne například do špízů.

...

Cibule bílá:

Nekonzumuje se syrová. Vhodná na pečení.

...

Pórek:

používání pórku v kuchyni je různé je chuťově velmi výrazný používá se do polévek do salátu pomazánek jako přísada při vaření ryb je možné ho dusit připravovat v páře ve vodě .používá se v asijské kuchyni

...

Jarní cibulka:

Používá se do dipu do salátů polévek

...

Česnek

používá se jako přísada v surovém stavu mě jako přísada nevařených jídlech studených a vařených omáček nebo jako přísada na výrobu extraktů s olivovým olejem nebo případně na výrobu různých past,

...

Šalotka

Má jemnější a chutnější chuť než obyčejná cibule vem jedny sladkou chuť kterou můžeme využít při přípravě grilovaného a pečeného masa nebo ryb můžeme jí použít také do omáček polévek salátů