Velkoobchod ovoce a zelenina
Skladování: bylinky skladujeme při teplotě 8 až 10°C. Jedinou výjimkou je bazalka, která se skladu je v teplotě 10 až 12°C . Lepším způsobem skladování je v navlhčené papírové úterce v chladu.
Sezóna: jaro- léto bylinky můžeme rozdělit na dva typy Olejovité bylinky a vodnaté bylinky. Hodnotné bylinky rychlejší schnou. Olejovité bylinky uvolňují své aroma do pokrmů pomaleji. Olej bylinkách chrání před vyschnutím.
Je to drobná bylinka, která připomíná svým aroma Estragon. Hodí se ke kuřeti, hovězímu, ale také vepřovému masu.
Častěji se používá při přípravě masa, salátu, omáček, pomazánek, do těstovin, do polévky, k sýrům.
Má velmi příjemné aroma a hořkou chuť. Dává se do polévek vařených brambor, do zeleninový salátů, do těsta, hodí se také při přípravě ryb. Má velmi silné aroma
Používá se při přípravě ryb a má široké využití při přípravě různých pokrmů. Je základní složkou provensálského koření.
Voní po mentolu který obsahují. U nás je nejčastěji používáme na přípravu čaje nebo Mojita. Dá se používat také do salátu do pečeného masa případně bylinkového másla. Díky svému aroma dodá jídlu šmrnc.
Tropická tráva s citrónovou vůni je typická pro thajskou kuchyni. Používá se syrová, aby neztratila své aroma
Přidává se do nakládaných okurek, do omáček, polévek.
Čerstvá nať je vhodná do různých polévek, omáček a využívá se hlavně při přípravě masa a brambor.
Má výraznou vůni při vaření ji používáme jen v malých dávkách.
To bylinka podobná má tě a je typická svým citrónovým aroma. Používá se do salátu bylinkových omáček, polévek, jogurtu a hodí se k rybám.
Používá se jako dochucovadlo do omáček a zeleninových salátů. Dává se do thajské kuchyně je výborný v rybí polévce.
Využívá se hlavně ve francouzské kuchyni.
Používá se dojemnější jídel a sušené oregáno se používá na grilované maso a na pizzu.
Sezóna jaro - léto K dispozici jsou po celý rok kromě některých druhů které jsou jen v sezóně. Bazalka, Rozmarýn, Máta,Šalvěj, Tymián, Estragon, Majoránka, Šťovík, Oregáno, Petržel, Meduňka, Libeček, Bobkový list, Citronová tráva, Levandule, Kardamon, Pažitka